Ingrediente
500 g fasole alba boabe
300g costita afumata de porc
1 radacina de patrunjel
1-2 cepe
2 morcovi
2 catei usturoi
bulion(5-6 linguri)
condimente:foi de dafin, cimbru, piper, busuioc,
Sare nu prea trebuie deloc, pentru ca este costita destul de sarata
Mod de preparare:
Fasolea se pune in apa rece cu o zi inainte, pentru a se inmuia.
Se pune fasolea la fiert si se schimba apa de 3 ori, inlocuindu-se de fiecare data cu apa calda.Eu am fiert-o cam 2 ore jumate(credeam ca nu se mai termina!!:))
Intre timp, se maruntesc morcovii, ceapa, usturoiul si radacina de patrunjel. iar costita se taie in bucati(eu am facut-o foarte marunta, pentru ca asa imi place).Daca are costita si os, acesta se pune la fiert spre sfarsit in oala in care fierbe fasolea
Intr-o tigaie, se calesc ceapa si usturoiul, apoi se adauga celelalte legume, se calesc si ele iar la farsit se adauga si costita.
Cand a fiert bine fasolea se toarna peste legume si costita, se amesteca, se adauga bulionul. condimentele, se acopera cu un capac si se lasa sa mai scada cam 15-20 min, amestecand din cand in cand.
(asa arata fasolea fiarta si am pus si osul de la costita spre sfarsit)
Pofta Buna!!
vineri, 14 noiembrie 2008
Fasole cu costita
Publicat de Gargarita la 06:54
Etichete: Fasole cu costita
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
1 comentarii:
Foarte buna
Trimiteți un comentariu