vineri, 14 noiembrie 2008

Fasole cu costita



Ingrediente

500 g fasole alba boabe
300g costita afumata de porc
1 radacina de patrunjel
1-2 cepe
2 morcovi
2 catei usturoi
bulion(5-6 linguri)
condimente:foi de dafin, cimbru, piper, busuioc,
Sare nu prea trebuie deloc, pentru ca este costita destul de sarata

Mod de preparare:

Fasolea se pune in apa rece cu o zi inainte, pentru a se inmuia.

Se pune fasolea la fiert si se schimba apa de 3 ori, inlocuindu-se de fiecare data cu apa calda.Eu am fiert-o cam 2 ore jumate(credeam ca nu se mai termina!!:))


Intre timp, se maruntesc morcovii, ceapa, usturoiul si radacina de patrunjel. iar costita se taie in bucati(eu am facut-o foarte marunta, pentru ca asa imi place).Daca are costita si os, acesta se pune la fiert spre sfarsit in oala in care fierbe fasolea
Intr-o tigaie, se calesc ceapa si usturoiul, apoi se adauga celelalte legume, se calesc si ele iar la farsit se adauga si costita.


Cand a fiert bine fasolea se toarna peste legume si costita, se amesteca, se adauga bulionul. condimentele, se acopera cu un capac si se lasa sa mai scada cam 15-20 min, amestecand din cand in cand.

(asa arata fasolea fiarta si am pus si osul de la costita spre sfarsit)



Pofta Buna!!