miercuri, 11 februarie 2009

Prajitura Rapida


Ingrediente:
5 oua
1 cana faina
1 cana zahar
1 plic zahar vanilat
1 lingura ulei
1 lingura apa

Pentru sirop:
5 linguri zaha
3 linguri cacao
esenta rom
apa

Mod de preparare:
Se separa albusurile de galbenusuri
Albusurile se bat spuma, apoi se toarna zaharul si zaharul vanilat putin cate putin si se bat pana iese o spuma tare.

Separat, galbenusurile se amesteca cu 1 lingura de ulei si 1 lingura de apa si se toarna peste compozitia rezultata mai sus.

Se adauga faina in ploaie si se amesteca cu o lingura de lemn de jos in sus(nu in cerc).

Se prepara o tava cu pergament si cu ulei, se toarna compozitia in tava, se baga la cuptor la foc mediu.

In timp ce prajitura este in cuptor, pregatim siropul.
Dupa ce scoatem prajitura din cuptor, cu un cutit umezit taiem patratele patratele, apoi insiropam si o lasam la racit.





Este foarte usor de facut si foarte buna!!!

7 comentarii:

fandiaxd spunea...

felicitari, ai un blog interesant. Am sa-l urmaresc deoarece si mie imi place sa fac prajituri si alte dulciuri.

georgiana spunea...

super ideea ta de a-ti face un asemenea blog.si mi eimi place foarte mult sa gatesc si mai ales rete pe care le cam "inventez".:))

Cristian spunea...

interesanta prajitura ( de fapt mie imi place ca e simplu de facut ) dar avand in vedere ca nu am o treaba cu gatitul ai uitat sa spui cam cate minute trebuie lasat blatul in cuptor :)

ella spunea...

am incercat si eu, este foarte buna si rapida :D, numai ca la sirop nu trebuie pusa prea multa apa deoarece nu ai specificat :D, cam o cana este de ajuns pentru cei care vor face iar la cuptor se tine pana bagati o scobitoare in ia si nu se mai lipeste nimik 20-30 min. a fost delicioasa

Petrina spunea...

Chiar o prăjitură bună, uşoară,o plăcere pe o zi călduroasă.
Eu nu am pus hârtie de copt. Am uns tava foarte bine şi nu s-a lipit.
Siropul l-am făcut un pic altfel: am pus cam 600ml apă cu 4 linguri de cacao.Am fiert 10 minute.În acest fel prăjitura a căpătat un aspect de glazură.
Petrina

Petrina spunea...

La această prăjitură mai există o variantă, tot atât de uşoară,dar cu mere.
Se amestecă o cană de mere rase ,cu coajă cu tot, un ou întreg, o linguriţă de bicarbonat, o cană de zahăr.Se lasă compoziţia rezultată 1/2 oră,apoi se adaugă o cană de făină ,în ploaie. Se toarnă compoziţia într-o tavă bine unsă cu unt şi se dă la cuptor,preâncălzit la temperatură medie -190-200gradeC.În rest se procedează ca la prăjitura ta rapidă.
Încercaţi Petrina

Cryzy spunea...

Am facut si eu ieri doar ca in loc de zahar vanilat am pus esenta de vanilie. Foarte buna!