marți, 17 februarie 2009

Prajitura Kinder Pingui




Mi-am propus de mult timp sa fac aceasta prajituta mult laudata si iata ca in sfarsit mi-am facut timp pentru ea.Reteta am luat-o de pe blogul Laurei, numai ca acolo arata mai bine.:))

Ingrediente:

Blat
10 oua
200 g zahar
2 pliculete zahar vanilat
5 linguri pline cu gris alb fin
5 linguri pline de faina
5 linguri pline cacao
5 linguri miere
1+ 1/2 plic de praf de copt
1 praf de sare
50 ml lapte
270 ml ulei


Glazura 1 (peste crema)
120 g ciocolata(eu am folosit primola cu lapte si primola 57%cacao)
70 de g de unt
1 lingura de apa
2 linguri de ulei

Glazura 2 (pentru finisarea prajiturii)
220 de grame de ciocolata(primola)
100 grame de unt
3 linguri de ulei
1 lingura de apa

Crema:
700 mililitri de smantana pentru frisca - am folosit Hulala
1 pliculet gelatina
3 lingura de miere
1 fiola esenta vanilie

Mod de preparare:

BLAT:
Se separa albusurile de galbenusuri
Se bat galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana se formeaza o crema densa.

Se adauga peste galbenusuri faina, praful de copt, cacao si grisul.
Se adauga usor laptele, uleiul si mierea.
Amestecati usor cu cele 10 albusuri batute spuma tare cu praful de sare
Se amesteca albusurile cu restul compozitiei
Se imparte compozitia pentru 2 foi, iar fiecare foaie se baga la cuptor intr-o tava unsa si cu pergament.
Cand se scoate de la cuptor se lasa sa se raceasca, apoi se desprinde cu grija hartia de copt.

CREMA:Se bate spuma smantana de frisca , se adauga mierea si gelatina


GLAZURA 1:La bain marie se topeste ciocolata, se adauga untul apa si uleiul.Se pastreaza la temperatura camerei.


GLAZURA 2:Se prepara la fel ca si Glazura 1

Asamblare:
1. blat
2. 1/2 crema

3. Glazura 1.

Se baga la congelator pana se intareste ciocolata

4. 1/2 crema(fara 2 linguri)
5.blat
6.2 linguri crema
7.Glazura 2

Se baga la congelator pana se intareste ciocolata



!!Se taie cu un cutit fierbinte

A mea prajiturica nu a iesit foarte aspectoasa, datorita unor mici greseli-am cam ars blatul si l-am impartit gresit in "2" dupa cum se poate observa.Dar cu toate astea a fost delicioasa.

4 comentarii:

Ducesa spunea...

Arata bine si a ta, sunt convinsa ca e tare buna!

laura laurentiu spunea...

Foarte bine ti-a iesit, draga mea! Cutitul sa fie fierbinte si umed - din apa fiarta, si o sa obtii sectiuni mai frumoase la taiere. Si sa stii ca blatul asta face toti banii - eu l-am folosit la multe torturi si prajituri, e de o mare fragezime, nici nu mai trebuie insiropat.

mirela c spunea...

Arata suuuuper !felicitari!il fac si eu fetelor mele.te poop si spor la toate.

lauralaurentiu spunea...

Draga Romina, vreau sa te org ceva, e destul de important pentru mine. Intrucat nu am gasit o posibilitate de a te contacta pe blog, te rog sa imi scrii la adresa de mail reteteculinare@lauralaurentiu.ro. Iti multumesc mult si astept un semn de la tine.