Ingrediente:
BLAT
9 oua
9 linguri faina
9 linguri zahar
3 linguri nuca cocos
1/2 fiola esenta vanilie
CREMA:
2 plicuri budinca vanilie
600 ml lapte
1 pachet margarina unirea
12 linguri zahar
1/2 fiola esenta vanilie
10 linguri cocos
FRISCA:
1 plic praf frisca
100 ml lapte rece
Mod de preparare:
Se bat albusurile spuma cu 6 linguri de zahar , iar galbenusurile se bat spuma cu 3 linguri de zahar.Apoi se amesteca spuma de albusuri cu cea de galbenusuri, se adauga nuca de cocos ,vanilia si faina amestecandu-se cu o lingura de jos in sus(nu in cerc)
Compozita se imparte in 3(pt 3 foi)
Foile se coc pe rand in tava pregatita cu pergament si unsa si dedesubt si deasupra pergamentului.Eu am copt intr-o tava cu dimensiuni 25/35 cm.Se lasa foia la copt cam 10-15 minute(pana se inchide la culoare pe margine), apoi se scoate, se lasa putin sa se raceasca si se dezlipeste cu grija de pe pergament cu ajutorul unui cutit.
Punem 600 ml lapte la fiert.Separat, intr-o canuta, amestecam praful de budinca cu 2 linguri de lapte, 12 de zahar si cu esenta de vanilie.
Cand laptele a fiert, se ia de pe foc si se toarna peste budinca, se amesteca apoi se pune din nou la foc mic amestecand continuu, pana se ingroasa.
Se lasa la racit si se adauga margarina si nuca de cocos
Se asambleaza prajitura:
1 foaie
crema
1 foaie
crema
1 foaie
frisca si cocos presarat
sâmbătă, 14 februarie 2009
Prajitura Coconut
Publicat de Gargarita la 03:15
Etichete: Prajitura Coconut
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
2 comentarii:
Aratoasa aceasta prajiturica!
Am trecut-o in lista de asteptare!
mmm ce buna trebuie sa fie!!!!
Trimiteți un comentariu