Ingrediente:
Foi:
7 linguri ulei
7 linguri lapte
7 linguri zahar
1 lingurita amoniac stins
faina
4 galbenusuri
Crema:
1 foaie maruntita+100 ml lapte
100 g unt/margarina
50 g zahar
esenta rom
Pt Spuma:
4 albusuri
200 g zahar
ciocolata
Mod de preparare:
Pt foi se amesteca ingredientele si se adauga faina astefel incat sa rezulte o coca nu groasa, dar care sa nu se lipeste.Se imparte aluatul in 3 si foile se coc pe fundul tavii unse.
Cand se scot din cuptor se acopera cu un prosop umed.Atentie!foile se coc destul de repede.
Pt crema, amestecam untul, romul si zaharul.
Apoi maruntim o foaie si o amestecam cu laptele, apoi adugam peste compozitia anterioara si mixam pana cand devine totul o pasta.
Pt spuma, mixam bine albusurile cu zaharul, apoi punem la bain marin,amestecand sa nu se lipeasca pana arata ca o o bezea(aproximativ).
Deasupra radem ciocolata.
Asamblam prajitura:
foaie
crema
foaie
spuma
ciocolata rasa
marți, 22 septembrie 2009
Prajitura Delia
Publicat de Gargarita la 12:52
Etichete: Prajitura Delia
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
5 comentarii:
Imi place prajiturica ta...Felicitari!
Foarte bine arata prajiturica ta, ce pofta mi-ai facut...
Exact ca si prajiturica mea cu lamaie si rom.F. buna si aspectuoasa. Pup.
Simplu si de efect.
Trimiteți un comentariu