miercuri, 11 noiembrie 2009

Impletita cu Mar si Nuca




Ingrediente:
1 foaie (foietaj Miorita)
4 mere
nuca
3 lg zahar
1 lg scortisoara
1 ou

Mod de preparare:

Curatam merele si le razuim.Apoi le punem putin pe foc cu nuca macinata, zaharul si scortisoara , pentru a se topi zaharul(amestecam in continuu).

Foaia o taiem pe margini fasii, punem in mijloc umplutura,

apoi incepem sa impletim(fiecare cum poate:)..


Ungem cu ou, punem cateva nuci de decor, asezam placinta intr-o tava pregatita cu pergament si punem in cuptor.

Absolut delicioasa.Pofta buna!!!

5 comentarii:

Ala Oancea spunea...

Foarte bun ! Excelenta combinatia ;)

Daniela spunea...

Arata foarte bine.Si ce imi plac mie merele cu scortisoara! Cred ca este foarte gustoasa.

Ralu spunea...

Mmmm...mere, nuci si scortisoara, asta da combinatie reusita! Si ce miros trebuie sa fi avut...
Imi place si impletitura, ti-a iesit foarte faina :) Am s-o incerc si eu odata...

Gargarita spunea...

Foarte buna, intr-adevar.Toata familia a fost tare incantata.Pacat ca nu am avut mai mult foietaj cumparat, pentru ca dintr-acela facut ....nu ma bag inca(tare complicat imi pare).Daca aveti vreo reteta pt foietaj, impartiti-o:p

m.t. spunea...

Arata grozav impletitura asta;;)!!!