luni, 20 iulie 2009

Clatita cu piept de pui, smantana si ciuperci




Ingrediente:

CLATITE:
2 oua
faina
lapte
5 linguri ulei
sare

UMPLUTURA:
piept pui
1/2 pachet unt
2 conserve ciuperci
1 tub branza topita
200 g smantana
condimente
3 catei usturoi
patrunjel

Mod de preparare:

Se amesteca toate ingredientele pentru clatite pana se obtine un aluat usor de intins in tigaie




Pentru umplutura, se topeste untul in tigaie,

se prajeste pieptul de pui, apoi se adauga ciupercile si patrunjelul,condimentele, branza topita.



La sfarsit,se ia de pe foc si se adauga smantana, apoi se umplu clatitele


miercuri, 8 iulie 2009

Cornulete cu nuca si gem "gargarita reloaded"



Uite ca am terminat si cu licenta si cu toata perioada aceasta carea parea sa nu se mai termine si am revenit in bucatarie cu mare drag.De cand asteptam sa mai fac ceva bun!!Am reteta de cornulete de la bunica mea si eu o consider o reteta mai speciala pentru ca se poate inlocui untura(de care mi-e mai greusa fac rost) cu ulei.

Ingrediente:(pentru aprox 4 tavi)
1/2 pachetel drojdie
1 cana lapte(200 ml)
1 cana ulei(200 ml)
1 cana zahar
1 lingurita cu varf bicarbonat
aproximativ 1 kg faina
pt. umplutura:nuca macinata+gem

Mod de preparare:

Se amesteca drojdia cu putin lapte si putina faina si se lasa sa creasca cam 30-45 min

Se amesteca drojdia cu restul ingredienteleor si se lasa din nou sa creasca 30 min.



Se intinde cate o foaie subtire, se taie patratele, se pune putina umplutura pe fiecare si se ruleaza de la un colt la celalalt.




Se coc in tava cu pergament, apoi se presara cu zahar pudra.


Sunt foarte pufoase!!Pofta buna!!!