luni, 19 octombrie 2009

Ardei Umpluti



Ingrediente:

1 kg carne tocata de porc
9 ardei
1/2 cana orez
bulion/sos rosii
3 rosii
4 cepe
2 morcovi
3 catei usturoi
cimbru
foi de dafin
sare
delicat
ulei
smantana pt servit

Mod de preparare:

Se face umplutura pentru ardei:



-se calesc 2 cepe
-se calesc morcovii
-se adauga carnea
-se adauga orezul
-3 linguri bulion
cimbru, sare, piper, alte condimente


Se spala ardeii, li se taie capacelul , se scot semintele si se umplu cu carnea cu ajutorul unei lingurite.Nu se vor umple pana in capat, pentru ca orezul sa aiba unde creste.


Din rosii, se fac capacele pentru ardei.

Resul de rosie il dam prin razatoare si sucul se va pune la sos


Facem apoi sosul:

calim 2 cepe
adaugam usturoiul pisat, resul de umplutura din carne(daca a mai ramas),un borcanel de bulion/sos de rosii, sosul din rosiile care au mai ramas de la capacele,condimente, foi de dafin.

Intr-o oala asezam ardeii cu capacelele in sus, turnam sosul amestecat cu cateva cani de apa astfel incat sa fie suficient pentru a acoperi ardeii.



Se lasa la fiert intai pe aragaz 1/2 h, apoi se baga la cuptor.
Se servesc cu smantana deasupra.Pofta buna!!!!

2 comentarii:

Miodrag Surac spunea...

Super arata inghit in sec....

nicu spunea...

vai de mine! superb! mi-ai facut o posfta nebuan de ardei impluti. as lasa si budaepsta, si campionatul de pariuri sportive live pentru un ardei implut, pe bune! barvo!!