marți, 27 octombrie 2009

Noua Achizitie - Bila de spalat Biocera




Cu toate ca este un blog culinar, m-am gandit ca nu se supara nimeni daca ma "laud":) cu noua mea achizitie-bila de spalat Biocera,avand in vedere ca toata lumea cauta produse cat mai bio/eco, etc si ne ajuta si cu o mica economie...dupa cum spun ei "de apa , electricitate, detegent si balsam".
Am aflat de biluta de la o prietena care are bebel si e foarte multumita de ea pentru ca nu contine chimicale.Am comandat la ei pe site si ieri a ajuns biluta, iar eu am trecut imediat la ..testat.
Am spalat intai o lenjerie de pat. Procedeul e foarte simlu:pui lenjeria in masina, pui biluta, inchizi usa, setezi programul si gata.La sfarsit, chiar si fara balsam,avea miros de curat si lenjeria arata foarte bine.
Apoi am spalat prosoape de baie-la 60 grade si , la fel au iesit foarte pufoase si curate.
Astazi de dimineata am bagat prosoapele de bucatarie...destul de patate, pete uscate.
Intai am incercat simplu doar cu bila,au iesit mai curate, dar totusi nu au disparut toate petele.
Asa ca am pus "o lingura de detergent" asa cum scrie pe cutie si rezultatul a fost foarte bun

Concluzia??
La hainele nepatate, lenjerii, haine ce au capatat doar miros bila spala super.
In cazul hainelor murdare, patate, mai punem si o lingura de detergent in compartimenul pt detergent al masinii de spalat si gata.
Eu sunt foarte multumita,mai ales ca eu aveam mereu probleme cu pielea de la detergent si balsam, plus ca mi se pare destul de convenabil sa speli de 1000 de ori cu doar 120 ron.
A!am uitat un mic amanunt:rezista la orice temperatura..adica si la 90 de grade.
http://www.biocera.ro/

luni, 26 octombrie 2009

Salata cu fasole





Ingrediente:
fasole alba boabe
2 borcane 500g castraveti murati
afumatura
2 oua
2 lg mustar
piper, sare

Mod de preparare:
Se pune fasolea in apa la inmuiat cu o seara inainte
Se fierbe in 3 ape
Se maruntesc castravetii si afumatura

Facem maioneza:1 ou fiert, un ou crud, amestecate bine , peste care adaugam putin cate putin ulei si amestecam rapid pana cand isi mareste volumul.



Amestecam maioneza, castravetii, fasolea si afumatura si mai punem mustar , piper si sare.
Pofta Buna!!!

sâmbătă, 24 octombrie 2009

Rulouri cu Carnaciori



Ingrediente:
foietaj pt placinta( eu am folosit Miorita)
carnaciori
1 ou
mac/susan

Mod de preparare:
Se taie foaia de placinta fasii
Se ruleaza in spirala pe carnaciori
Se pun in tava, se ung cu ou si se presara susan si mac deasupra.

Se baga la cuptor aprox 30 min, intai la foc mai mare, apoi mai mic.

Pofta Buna!!

joi, 22 octombrie 2009

Prajitura Albinuta



Ingrediente:
Foi:
450-500g faina
1 ou
1 lingurita bicarbonat
1 ou
150 g zahar
150g miere
50g unt
50 ml lapte

Umplutura: Crema:
60g gris
500 ml lapte
100 g zahar
100 g unt
1 esenta vanilie
coaja+zeama lamaie

6 linguri Gem

Mod de preparare:

Mierea, zaharul, untul, bicarbonatul, oul, laptele se pun intr-o oala pe foc, amestecand pana fierb si se umfla.

Se ia de pe foc si se adauga faina amesecand rapid.

Aluatul caldut rezultat se imparte in 4 si se intind foi ce se coc pe fundul tavii unse.

Foile coc cam in 5 minute, iar cand se scot, se mai lasa cateva minute pe tava, pentru a se raci, deoarece sunt foarte fragede.

Pentru crema, se face un gris cu lapte si zahar tare, se raceste, apoi se adauga untul, esenta de vanilie, coaja de lamaie si zeama.




Se asambleaza prajitura:Mie mi-au iesit 5 foi.

foaie
crema
foaie
gem
foaie
crema
foaie
zahar pudra
Pofta buna!!!!!!!!!!

luni, 19 octombrie 2009

Tort Mousse in 2 Culori



Ingrediente:
Blat:
2 albusuri de ou
50 g de zahar pudra
30 g nuca/alune/migdale macinate
2 linguri cacao

Mousse ciocolata alba:
60g smantana de frisca nebatuta
150g smantana de frisca batuta
100g ciocolata alba
5g gelatina granulata

Mousse ciocolata amaruie+lapte

60g smantana de frisca nebatuta
150g smantana de frisca batuta
50 g cicolata cu lapte
5g gelatina granulata
50g ciocolata amaruie

Ne mai trebuie:O forma de tort cu margini detasabile

Mod de preparare:
Blat:
-batem albusurile spuma
-adaugam zaharul pudra in ploaie
-adaugam nucile si cacao

-punem in forma , dar punem neaparat o forma rotunda facuta din hartie de copt pe fund


Mousse alb:
Punem la bain marie ciocolata alba cu 60 g de smantana de frisca nebatuta, pana se topeste ciocolata, fara sa fiarba

Punem gelatina in 100 ml de apa rece pt 10 minute sa se dizolve.Apoi o punem la bain marie sa se dizolve toate granulele, dar fara sa fiarba, ca se distruge gelatina.JUMATATE din gelatina rezultata o adaugam peste compozitia de mai sus, cand e calduta(nu fierbinte).

Compozitia rezultata se amesteca cu frisca batuta, se adauga peste blat si se niveleaza si se baga la frigider pt aprox 1/2 h, pana se intareste.


Mousse ciocolata amaruie+ciocolata cu lapte:
Punem la bain marie 50 gciocolata amaruie si 50gciocolata cu lapte+ 60 smantana de frisca nebatuta pana ca mai sus.

Se amesteca cu cealalta jumatate de gelatina si cu frisca batuta.

Se pune peste mousse-ul alb intarit, se niveleaza si se baga la frigider 1/2h.


Cu restul de ciocolata ramasa(daca mai ramane):)) se decoreaza tortul.Eu am topit ciocolata la microunde si am pus-o in sprit, iar pe o hartie de copt am format din ciocolata inimioare.Le-am pus la congelator, unde s-au intarit imediat, apoi am decorat tortul.
Pofta buna!!!!



Ardei Umpluti



Ingrediente:

1 kg carne tocata de porc
9 ardei
1/2 cana orez
bulion/sos rosii
3 rosii
4 cepe
2 morcovi
3 catei usturoi
cimbru
foi de dafin
sare
delicat
ulei
smantana pt servit

Mod de preparare:

Se face umplutura pentru ardei:



-se calesc 2 cepe
-se calesc morcovii
-se adauga carnea
-se adauga orezul
-3 linguri bulion
cimbru, sare, piper, alte condimente


Se spala ardeii, li se taie capacelul , se scot semintele si se umplu cu carnea cu ajutorul unei lingurite.Nu se vor umple pana in capat, pentru ca orezul sa aiba unde creste.


Din rosii, se fac capacele pentru ardei.

Resul de rosie il dam prin razatoare si sucul se va pune la sos


Facem apoi sosul:

calim 2 cepe
adaugam usturoiul pisat, resul de umplutura din carne(daca a mai ramas),un borcanel de bulion/sos de rosii, sosul din rosiile care au mai ramas de la capacele,condimente, foi de dafin.

Intr-o oala asezam ardeii cu capacelele in sus, turnam sosul amestecat cu cateva cani de apa astfel incat sa fie suficient pentru a acoperi ardeii.



Se lasa la fiert intai pe aragaz 1/2 h, apoi se baga la cuptor.
Se servesc cu smantana deasupra.Pofta buna!!!!