miercuri, 24 decembrie 2008

Tort cu Ciocolata si Nuca



Ingrediente:

Blat:
5 oua
1 cana de zahar
1 cana +1/2 de faina
2 linguri ulei
2 linguri apa

Sirop:Apa, zahar, esenta rom

Crema:
4 oua
300 g zahar
2 pachete unt
50 g cacao
150 g nuca macinata
esenta de rom

Mod de Preparare:

Blat:Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma, apoi se toarna zaharul putin cate putin si se bat pana iese o spuma tare.

Se adauga faina in ploaie si se amesteca cu o lingura de lemn de jos in sus(nu in cerc).Separat, galbenusurile se amesteca cu 2 linguri de ulei si 2 linguri de apa si se toarna peste compozitia rezultata mai sus.

Se unge o oala rotunda, se adauga pergament pe fundul oalei, se adauga compozitia si se baga la cuptor la foc mic.




Dupa ce se scoate din cuptor se imparte in 2 straturi.



Sirop:Intr-un ibric, se amesteca zahar cu apa si rom si se lasa la foc pana se topeste zaharul.

Crema:
Se amesteca ouale cu zaharul.


Se pun la foc mic amestecand continuu pana cand arata ca o miere.

Se lasa sa se raceasca.
Separat, se amesteca untul cu cacao.

Cand prima crema s-a racit, se amesteca cu untul si cacao.Se adauga nuca si esenta se rom.


Blatul se insiropeaza

Se pune crema intre cele 2 bucati.

Pe deasupra, tortul se acopera cu crema, si se presara nuca macinata.



Pofta Buna!!

0 comentarii: