miercuri, 24 decembrie 2008

Prajitura cu Bezea si Nuca



Ingrediente pentru 2 foi:
300 g nuca macinata
500 g zahar
10 albusuri
2 pliculete zahar vanilat

Crema:
250 g zahar
10 galbenusuri
1/2 l lapte
4 linguri faina
1 esenta vanilie
2 pachete unt

Mod de Preparare:

Foaie:Se bat 5 albusuri spuma tare.Se adauga 250 g de zahar in ploaie si se bate in continuare.Se adauga zaharul vanilat si treptat 150 g nuca macinata.
Se unge tava si se pregateste cu pergament.

Se preincalzeste cuptorul si se lasa sa se coaca la foc mic pana capata o culoare maronie.Cand este gata, se scoate tava si se lasa sa se raceasca bine.Foaia trebuie lasata la racit in tava, pentru ca altfel se rupe!!!Cand se raceste, se dezlipeste cu mare grija de pe pergament,apoi se prepara a doua foaie in acelasi fel.



Crema:Se bat cele 10 galbenusuri cu zaharul spuma.Se adauga 4 linguri de faina si laptele caldut.

Se pun pe foc si se amesteca in continuu pana se ingroasa.

Se lasa la racit.
Se scoate apa din untul rece (pe bune:))!(cam 1 paharel)

Cand s-a racit crema se adauga cate o lingura din unt si se amesteca cu aceasta.

Se pune crema intre foi si se baga la frigider cu o mica greutate deasupra.

Se portioneaza a doua zi.


Este o prajitura delicioasa!!!Pofta Buna!!

2 comentarii:

Gianina Alexandra spunea...

Super prajitura , super reteta !!
Cum fac insa ,sa nu se prinda crema de fundul cratitei ?
Ca oricum as face daca o pun pe foc direct ,se prinde .
Ar fi ideal pentru noi cititorii care incercam retete de pe net, daca la fiecare reteta minunata , in loc de " foc mic " ar fi de ex 150 grade , in loc " suficient ar fi de ex 70 minute .

Unknown spunea...

Lipsesc multe detalii importante: temperatura cuptorului (foc mic pina primeste culoare maronie?!?!?!), durata la cuptor, cantitatea de unt (2 pachete?!?! - ce cantitate are fiecare pachet?), untul se adauga in crema rece si se bate cu mixerul, sau putin calduta incit sa se topeasca... In plus, iese mult prea dulce si crema si blatul...