joi, 11 decembrie 2008

Ciorba de salata




Ingrediente:
1 salata verde mare
1 ceapa
3 oua
150 g kaiser afumat/ bacon afumat/costita afumat
1 lingura unt
300 g smantana
50 ml lapte
delicat
sare

Mod de preparare:
Se spala bine salata si se taie fasii,Se marunteste si ceapa si se pune la fiert impreuna cu salata.in aproximativ 5 l de apa.

Cand acestea au fiert se pregateste omleta.Afumatura se taie marunt si se prajeste putin cu o lingura de unt.

Apoi se adauga ouale batute si se prajeste omleta si pe o parte si pe cealalta

Se taie bucati mici si se adauga in ciorba.


Se adauga delicat si se mai lasa 10 minute pe foc.
Se ia ciorba de pe foc si se lasa putin la racit.Se amesteca smantana cu laptele si cand ciorba nu mai este foarte fierbinte se adauga treptat treptat in oala amestecand rapid.


Pofta Buna!!!!

1 comentarii:

Ducesa spunea...

mie imi place tare mult supa de salata, in varianta clujeana, adica cum face soacra-mea. nici a ta nu arata rau, dar contine carne.
daca vrei, incearca si varianta mea: 1 salata mare
1 ceapa
2 morcovi
1 radacina telina
1 leg marar
1 punga 500 ml lapte batut
usturoi pisat dupa gust
in farfurie mai poti adauga smantana
e tare bunaaaa, crede-ma!pupici.