miercuri, 26 noiembrie 2008

Prajitura Delicia-reteta Bucataresele Vesele



V-o prezint pe Garga Rominuca:)Ea va fi prezenta de fiecare data cand voi face bune.Saraca, aici vroia sa ia si ea o bucatica, dar n-am lasat-o pana nu i-am facut poza.;))



Ingrediente:

Foi:
9 oua
9 linguri zahar
7 linguri faina
3 linguri nuca cocos
1 lingura cacao

Crema:
2 plicuri budinca vanilie
600 ml lapte
1/pachet margarina
12 linguri zahar
1 esenta vanilie

Decor:50 de grame de ciocolata..sau....orice vreti:)

Mod de preparare:
Foi:Se bat albusurile spuma cu 6 linguri de zahar , iat galbenusurile se bat spuma cu 3 linguri de zahar.Apoi se amesteca spuma de albusuri cu cea de galbenusuri, se adauga nuca de cocos si faina amestecandu-se cu o lingura de jos in sus9nu in cerc)
Compozita se imparte in 3(pt 3 foi).Compozitia pentru una dintre foi se va amesteca bine cu o lingura de cacao



Foile se coc pe rand in tava pregatita cu pergament si unsa si dedesubt si deasupra pergamentului.Eu am copt intr-o tava cu dimensiuni 25/35 cm.Se lasa foia la copt cam 10-15 minute(pana se inchide la culoare pe margine), apoi se scoate, se lasa putin sa se raceasca si se dezlipeste cu grija de pe pergament cu ajutorul unui cutit.

Crema:Punem 600 ml lapte la fiert.Separat, intr-o canuta, amestecam praful de budinca cu 2 linguri de lapte, 12 de zahar si cu esenta de vanilie.
Cand laptele a fiert, se ia de pe foc si se toarna peste budinca, se amesteca apoi se pune din nou la foc mic amestecand continuu, pana se ingroasa.


Se lasa la racit si se adauga margarina.


Asamblarea prajiturii:

O foaie alba
1/3 din crema
Foaia maro
1/3 din crema
Cealalta foaie alba.Dupa ce punem ultima foaie alba , pentru o ora(daca mai aveti rabdare:)) puneti un fund de lemn deasupra pentru ca sa se lipeasca bine foile si compozitia.Apoi continuam cu:
1/3 din crema
"Ciucalata" razuita.

Se portioneaza dupa dorinta



Este geniala prajitura.Una dintre cele mai bune prajituri de casa pe care le-am macat pana acum. O s-o fac si pentru Craciun

3 comentarii:

Unknown spunea...

super ti a isit :)

Ducesa spunea...

felicitari!

Lory spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.